collapse

Welcome!



Welcome to Robot Rebels, an online robot maker community.

Register today to post your projects, ask questions, share knowledge and meet like-minded people from around the world.


The RobotRebel.org Community

Author Topic: MKS Gen L 1.0  (Read 102106 times)

jinx

  • calling from free Europe
  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 452
Re: MKS Gen L 1.0
« Reply #30 on: January 29, 2019, 07:31:47 AM »
i had a similar problem once with unstable temp reading recall I re-flashed both the board and controller from mks  which solved it
I build bots

printergreg

  • Member
  • ****
  • p
  • Posts: 2
Re: MKS Gen L 1.0
« Reply #31 on: February 03, 2019, 12:41:10 PM »
i had a similar problem once with unstable temp reading recall I re-flashed both the board and controller from mks  which solved it
Thanks for the idea, jinx.  I had been flashing through USB with Octoprint and the Firmware Updater plugin, so I gave it a shot through ISP headers with a raspberry pi (https://learn.adafruit.com/program-an-avr-or-arduino-using-raspberry-pi-gpio-pins/overview).  Everything worked, woohoo!  And then I unplugged the 6 pins on the ISP headers... and the problem was back >_<  As long as there's 5V and ground on those ISP pins, everything is great though so I'm going to work with that and try to make a cable harness to take it off the USB rail to feed those ISP pins.

ronin

  • Member
  • ****
  • r
  • Posts: 1
Re: MKS Gen L 1.0
« Reply #32 on: February 23, 2019, 07:33:41 PM »
can you fix it ?

MasterDomino

  • Member
  • ****
  • M
  • Posts: 1
Re: MKS Gen L 1.0
« Reply #33 on: February 24, 2019, 06:34:24 AM »
i had a similar problem once with unstable temp reading recall I re-flashed both the board and controller from mks  which solved it
Thanks for the idea, jinx.  I had been flashing through USB with Octoprint and the Firmware Updater plugin, so I gave it a shot through ISP headers with a raspberry pi (https://learn.adafruit.com/program-an-avr-or-arduino-using-raspberry-pi-gpio-pins/overview).  Everything worked, woohoo!  And then I unplugged the 6 pins on the ISP headers... and the problem was back >_<  As long as there's 5V and ground on those ISP pins, everything is great though so I'm going to work with that and try to make a cable harness to take it off the USB rail to feed those ISP pins.
me and my friend did just that, seems to help, a really hacky fix and i think it can be fixed another way but hell, we took an external power supply(5V phone charger) and put 5V to 5V and GND to GND on ICSP its somewhat fixed now +- 1C of fluctuation, seems this is noise issue, might be fixed by replacing some bad caps or making some caps bigger. we run Ender 3 24V power supply(stock) mks gen l 1.0 + 4xtmc2208(fysect)

 

* Search


* Recent Topics

Meowth Abandoned by Nemesis
[April 11, 2019, 11:08:00 AM]


Bench Power: Help a rebel out by jinx
[April 03, 2019, 04:20:10 AM]


Just a short intro... by MEgg
[March 18, 2019, 05:49:28 PM]


MKS GEN L Servo Issue by cmptrguy1
[March 14, 2019, 01:18:28 AM]


Yes I am alive! by jinx
[March 10, 2019, 04:38:53 AM]


CZ-1 2.0: problems, calibration and printing, part2 by MEgg
[February 26, 2019, 03:35:15 PM]


Hi, Mushroom glue here. by nschreiber0813
[February 25, 2019, 02:09:13 PM]


Arduino IK by BaldwinK
[February 25, 2019, 05:54:44 AM]


Raspberry Pi / Python eBook - free for the next 11 hours! by MEgg
[February 24, 2019, 09:49:43 AM]


MKS Gen L 1.0 by MasterDomino
[February 24, 2019, 06:34:24 AM]


Fun Fact by Impala
[February 13, 2019, 11:05:01 PM]


Animabot Rev3 - Advanced Hexapod Robot by Smashley
[February 05, 2019, 03:41:50 PM]


Finally tried out a Chinese PCB service by Bajdi
[February 02, 2019, 08:40:49 AM]


PLX-DAQ by BaldwinK
[January 16, 2019, 06:44:18 AM]


Four Motor Leg Module by BaldwinK
[January 09, 2019, 04:55:14 PM]

* Recent Posts

Re: Meowth Abandoned by Nemesis
[April 11, 2019, 11:08:00 AM]


Meowth Abandoned by BaldwinK
[April 10, 2019, 06:35:48 AM]


Re: Bench Power: Help a rebel out by jinx
[April 03, 2019, 04:20:10 AM]


Bench Power: Help a rebel out by ZeroMax
[March 27, 2019, 10:00:53 PM]


Re: Just a short intro... by MEgg
[March 18, 2019, 05:49:28 PM]


Re: Just a short intro... by Killer Angel
[March 18, 2019, 06:55:35 AM]


Re: Just a short intro... by jinx
[March 16, 2019, 04:36:13 AM]


Re: Just a short intro... by Bajdi
[March 15, 2019, 04:22:09 PM]


Just a short intro... by cybersamurai
[March 15, 2019, 04:19:22 PM]


Re: MKS GEN L Servo Issue by cmptrguy1
[March 14, 2019, 01:18:28 AM]


Re: Yes I am alive! by jinx
[March 10, 2019, 04:38:53 AM]


Re: Yes I am alive! by nschreiber0813
[March 09, 2019, 03:59:04 PM]


Re: CZ-1 2.0: problems, calibration and printing, part2 by MEgg
[February 26, 2019, 03:35:15 PM]


Re: Hi, Mushroom glue here. by nschreiber0813
[February 25, 2019, 02:09:13 PM]


Yes I am alive! by nschreiber0813
[February 25, 2019, 02:08:12 PM]